VARKEN

Wij kiezen bij OX voor Duroc ‘d Olives.

Het dier herken je in één oogopslag. Met zijn rode vacht en hangende oren onderscheidt het Duroc varken zich van zijn soortgenoten. Toch zijn niet alle Duroc varkens rood: ze gaan van licht goudachtig geel tot diepdonker mahoniebruin. Toch blijft dit een kleurenpalet dat je bij andere varkenssoorten niet vindt. En dat maakt ze op zijn minst bijzonder!

 

 

De uitstekende kwaliteit van het Duroc d’Olives vlees dat je bij OX vindt, is te danken aan de combinatie van twee karakterdieren. De kruising van een witte landraszeug die gekend is voor haar prima vleeskwaliteit met een bruinrode Duroc beer zorgt voor varkens met meer vetadering en donkerder, malser vlees met extra smaak.

Dit gekruist ras dat gevoed wordt met olijfolie, waar het zijn naam aan dankt, leent zich uitstekend om zowel vers te verwerken of om charcuterie van te maken. Het vlees houdt zeer goed zijn vocht vast waardoor het tijdens het garen zeer sappig blijft.

Olijfolie bevat weinig verzadigde vetten die schadelijk zijn voor onze gezondheid, en veel mono-onverzadigde vetzuren. Door de inname van olijfolie krijgt ook het varkensvet een gelijkaardige vetzuursamenstelling.

We gebruiken dit varken dan ook zeer graag voor de bereiding van onze charcuterie. Gedroogde worsten, nootham, gekookte ham, filet de sax, witte en zwarte pensen en veel meer.

Varkensvlees duroc
Bereid gehakt varken-runds
Licht gezouten buikspek
Varkenslapje
Varkenskotelet
Varkensspiering
Varkenskotelet gemarineerd
Varkenshaasje
Brusselsestraat gebraad
Varkensmignon met mosterd
Varkensmignon met rozemarijn
Paprika schnitzel
Wienerschnitzel
Cordon bleu (op aanvraag)
Chipolata varken-runds
Varkensstoofvlees

Ga naar ons volledig assortiment