RUNDSVLEES

OX kiest ervoor om te werken met koeienvlees, de vrouwelijke runderen en niet met stierenvlees, de mannelijke runderen. Vrouwelijke runderen die niet gekalfd hebben heten Vaarzen. Vaarzen die gekalfd hebben, heten ‘schotten’. Laat het nu net die schotten zijn waar wij mee werken. Door de hormonale werking van het kalven krijgt het vlees een rijkere smaak, wordt het malser en ontwikkelt het rund een uitstekende verhouding tussen vet en vlees. Geslacht weegt het dier nog zo’n 500kg.

Een Belgisch witblauwrund is meestal een dikbil, een rund met een zeer grote spierontwikkeling.

“BWB is het gezondste rundvlees ter wereld doordat het zo weinig vet bevat. Van alle rundvlees heeft het de meeste onverzadigde vetzuren. De malsheid van het vlees zorgt voor een korte bereidingstijd wat de dag van vandaag enorm wordt geapprecieerd door gezinnen. Een ander voordeel is dat je minder energie nodig hebt om het vlees te bereiden.”

Ons vlees wordt duurzaam opgekweekt op eigen bodem in hartje Limburg, waar het zonder zorgen opgroeit. Ook het slachten gebeurt in uitstekende omstandigheden, want dieren die onder druk geslacht worden, leveren nooit kwaliteitsvol vlees op.

Rundsvlees
Americain natuur
Hamburger natuur
Entrecôte-burger
Dikke bil Belgisch Witblauw
Pepersteak Royal
Rosbief Belgisch Witblauw
Cote A L'os Gerijpt Dry Aged (op aanvraag)
Dunne Lende Wit Blauw Dry Aged (op aanvraag)
Angus Ribeye (op aanvraag)
Angus beef (op aanvraag)
Rundsstoofvlees
Rundsschenkel (op aanvraag)
Soepvlees zonder been

Ga naar ons volledig assortiment